DIY-vinkki: Tee itse helpot joulukoristeet

Tällä kertaa vuorossa on helpot omatekoiset joulukoristeet. Koska emme vietä joulua kotona, niin joulukoristeitakaan ei ole meille liiemmin päässyt kertymään. Vuosi vuodelta tekee kuitenkin enemmän mieli laittaa joulutunnelmaa myös kotiin, vaikka pyhät vietettäisiinkin muualla.

Tänä vuonna meille hankittiin muovikuusi, ja ajateltiin pistää se pystyyn jo itsenäisyyspäivän tienoilla. Yleensä meillä on kotona (vanhempien luona) tuotu kuusi sisään vasta aatonaattona. Kuusi tarvitsee myös koristeita, ja halusinkin liittää sinne myös jotain omatekemää kaupasta ostettujen lisäksi.

Tässä siis muutamia joulukoristevinkkejä jotka käyvät niin kuuseen, ikkunaan kuin pöytäkoristeeksikin. Näistä saa myös hyviä pakettikortteja tai voit lisätä ne vaikkapa itsetehtyyn joulukalenteriin. Meinasi lähteä mopo käsistä kun lähdin näitä tekemään, koko ajan tuli mieleen uusia juttuja mitä näistä voisi tehdä. Aika ei kuitenkaan riitä kaikkeen, joten tässä ne mitkä päätyi toteutukseen asti.

20151129_151342

Joulukoristeet taikataikinasta

Tein taikataikinasta erilaisia kuvioita piparimuoteilla, ja laitoin jokaiseen reiän ripustamista varten. Tästä taikinastahan voi tehdä lähestulkoon mitä vaan, mutta itse halusin pysyä yksinkertaisissa jouluisissa kuvioissa, ja toiseksi en ollut kovinkaan mielikuvituksellisella tuulella näitä leipoessa.

2015-11-28 21.04.11

Käytin askartelumaaleja koristeiden maalaamiseen, ja kimalleliimaa koristeluun. Myös vesivärit käyvät maalaamiseen, mutta ostin askartelumaaleja, sillä käytin niitä myös muuhunkin. Kimalleliima oli siinä mielessä kiva tuttavuus, että se ei varise edes kuivanakaan. Ennen askarteluliikkeessä vierailua olin jo tuskastellut ajatuksesta irtohileistä, niitä kun on sitten kaikkialla.  Värit olivat mielestäni melko edullisia, sillä yksi askartelumaalipurkki maksoi 3,95 € ja kimalleliima 3,20 €.

2015-11-28 21.08.28

20151129_183259

Taikataikinan ohje:

  • 3 dl jauhoja
  • 1,5 dl suolaa
  • 1,5 dl vettä
  • 1 rkl ruokaöljyä

Sekoita ainekset keskenään kiinteäksi massaksi. Muotoile haluamasi koristeet ja paista 125 asteessa noin tunnin ajan.

Jos teet ripustettavia koristeita, muista tehdä niihin reiät ennen paistamista. Itse käytin kiinalaista syömäpuikkoa reiän tekemiseen, mutta siihenhän käy mikä vaan sopivankokoinen väline.

Männynkävyt koristeena

Halusin tuoda myös pienen palan metsää olohuoneeseen. Kävin poimimassa männynkäpyjä ja kuivatin niitä muutaman päivän, jotta ne avautuivat kauniisti. Kannattaa kerätä niitä ihan reilusti, sillä kaikki ei välttämättä ole kuivuessaan kovin kauniin näköisiä, itse heitin ainakin viisi käpyä pois. Kannattaa myös varata pari kolme päivää käpyjen kuivumiseen, joten ihan viimetingassa niistä ei koristeita saa.

20151129_151419

Alun perin ajatuksena oli maalata kaikki kävyt kullanvärisiksi spraymaalilla. Päädyin kuitenkin askartelumaaliin, sillä sprayllä maalaaminen on sotkuista puuhaa, ja askartelumaalia pystyi käyttämään halutessaan myös pikkutarkkaan koristeluun. Maalatessani tulin siihen tulokseen, että kävyt olivatkin kauniimmillaan ihan luonnontilassa, joten jätin suurimman osan kävyistä maalaamatta.

Kävyt voi asetella kauniille alustalle tai pitää ihan vaan pöydällä ilman alustaa. Itse löysin maalaamattomille kävyille kaapista Iittalan Aalto-vadin, joka löysi vihdoin käyttötarkoituksen. Etenkin nuo maalatut kävyt saattaisivat näyttää myös näyttävältä läpinäkyvässä lasipurkissa, jos niitä olisi enemmän. Olin myös ajatellut laittaa käpyihin langan ja ripustaa kuuseen, mutta se jäi nyt vielä harkinnan varaan.

Tällaista tällä kertaa. Joko teillä on aloitettu jouluvalmistelut? Teetkö koristeet itse vai suositko kaupan koristeita?

Saatat tykätä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *