Olenko teknologisesti taantumassa?

Meillä kävi tänään kotona kiivas keskustelu asiasta, joka pisti minut miettimään.

Mieheni kertoi osallistuneensa OP Pivo -sovelluksen lähimaksuominaisuuden testiryhmään, ja houkutteli minuakin osallistumaan. Otin suostuttelun vastaan skeptisesti. Perustelin kantaani sillä, ettei kiinnosta jäädä jumittamaan kaupan kassalle, kun en osaa käyttää jotain uutta hienoa sovellusta tai se ei muuten vaan toimi. Sitten meillä kuohahti. Mistä lähtien minusta on tullut niin teknologian muutos- ja kehitysvastainen? Miksen innostu enää uusista sovelluksista ja laitteista? Luonnollisesti otin aiheesta ensin nokkiini, mutta sen jälkeen aloin miettimään asiaa.

Koko nuoruusajan vietin suurelta osin tietokoneen ääressä ja iso osa kaveripiiristäni on aina koostunut niistä kuuluisista nörtti-ihmisistä. Olin myös monen monta vuotta erään operaattorin palveluksessa, jossa olin päivittäin tekemisissä teknisten asioiden kanssa. Olen siis ollut jossain vaiheessa elämääni aallon harjalla tämänkin asian suhteen, ollut innostunut ja osannut kaikenlaista. Onko minusta todella tulossa sellainen ”keski-ikäinen nainen, joka ei osaa mitään, koska ei uskalla kokeilla”, kuten mieheni asian muotoili? Ajatus on ainakin hyvin pelottava.

Luulen, että siirtyminen pois operaattorialalta aivan muunlaisiin hommiin oli jonkinlainen vaikuttaja asiaan. En ollut enää teknologian kanssa päivittäin tekemisissä muussa yhteydessä, kun läppärillä ja kännykällä, ja niissäkin some ja uutiset olivat valloittaneet suurimman osan käytöstä.

Huomasin myös tätä blogia perustaessani turhautuneeni siihen, ettei se käynytkään niin kädenkäänteessä kun kuvittelin. En saanut tästä visuaalisesti ja teknisesti oman mielikuvani mukaista, koska en osannut. Iso kiitos siis miehelleni, joka on auttanut minut tähän pisteeseen.

Tästä ajatuksesta rohkaistuneena laitoin hakemuksen tuohon alussa mainittuun pilottiryhmään. Aion myös taas innostua, oppia, ja tehdä uusia asioita. En halua jäädä teknologian jalkoihin.

Oletko sinä kamppaillut samanlaisten ajatusten kanssa? Oletko huomannut pudonneesi kelkasta jossain matkan varrella, ja havahtunut siihen vasta myöhemmin? Vai oletko kenties tarkoituksella etäännyttänyt itseäsi tästä nykypäivän teknologiaa pursuavasta maailmasta?

Saatat tykätä myös näistä

2 kommenttia

  1. Sama huomattu!
    Ennen tuli tiedettyä uusimmista komponenteista ja tietotekniikasta kaikki. Nyt ne on lähinnä arkikäytössä, pöytäkoneen runko 2007 ostettu, vaikka päivitelty. Puhelimissa en ole oikein vieläkään sisäistänyt kosketusnäyttövehkeitä, kun kommunikaattori oli paljon kätevämpi ja laadukkaampi. Nykyään nojataan enemmän trendeihin. Uudet teknologia-asiat ovat ”vaikeita” tai ”huonoja”.

    Kai se asenteesta on kiinni..

    1. Kiva kuulla, että joku muukin on huomannut joutuneensa samaan jamaan. Ehkä silloin nuorempana oli vähemmän niitä muita asioita, jotka ehkä nykyään vievät huomion kaikelta tuollaiselta.

      Toisaalta väitän myös että tekniikka kehittyy jatkuvasti vain nopeammin ja nopeammin, ehkä siinä on hankalampi pysyä perässä nykyään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *