Siivousvälineurheilua

Oltiin tänään Verkkokauppa.comissa ostamassa varsi-imuria. Kyseinen vekotin on ollut toivelistalla kakkosimuriksi jo pitkään, sillä jostain syystä välillä sen ”ison imurin” kaivaminen kaapista tuntuu kovinkin työläältä, eikä rikkaharjalla saa niin helposti esimerkiksi ruuanjämiä syöttötuolin alta. Meillä on ennestään jo sellainen pienempi käsikäyttöinen rikkaimuri, mutta jos haluaa tehdä sellaisen pikasiivouksen, niin sen käyttäminen on vähän työlästä. Lisäksi se on jo ainakin viisi vuotta vanha, eikä imuteho ole ehkä sitä parhainta luokkaa.

Siitäkin huolimatta, että oltiin jo huolellisella taustatyöskentelyllä rajattu kiinnostus kahteen malliin, saatiin hukattua putiikissa aikaa kolme tuntia. Jep, kolme tuntia. Käytiin siinä välissä syömässä ja pyörittiin muillakin osastoilla, mutta silti, onhan se aika pitkä aika viettää yhdessä kaupassa.

Pohdinta käytiin Dyson DC45 Origin varsi-imurin ja Electroluxin Ergorapido ZB3012 rikkaimurin välillä. Aiemmin Dyson oli ollut hintansa takia poissuljettu vaihtoehto, mutta nyt sitä löytyi samalla hinnalla kun tuota Electroluxia, joten vertailu käytiin näiden kahden välillä. Budjetti oli rajattu 200 euroon. Vaikka raha ei kasvakaan puussa (ainakaan meidän perheessä), niin ei haluttu katsoa niitä halvimpia imureita, sillä todennäköisesti tuo kapistus tulee olemaan aika ahkerassa käytössä, ja halutaan sen myös kestävän.

Electroluxin imuri tuntui pitkällä varrella kevyeltä ja ketterältä käyttää, ja olihan se ihan tyylikkään näköinenkin. Irrotettava rikka-imuriosa oli kuitenkin painava ja kömpelö. Se oli painotettu jotenkin huonosti etupainotteisesti niin, että tuntui ettei se pysy kädessä. Myös kahvasta sai huonon otteen niin painavaan imuriin.

Dysonin imuri ei tuntunut liikkuvan ihan yhtä sulavasti nivelensä ympäri lattialla, mutta imuteho vaikutti olevan tuttua Dysonin laatua, johon ollaan totuttu jo meidän isommassa imurissa. Dysonin irrotettava rikkaimuriosa tuntui paremmalta kädessä, eikä ollut yhtä painava. Mutta täytyy sanoa, näyttäähän ne vähän hassuilta. Tässä imurissa oli myös hyvää se, että siinä suulakeosan voi vaihtaa, ja kaikki suulakkeet käyvät keskenään eri Dysoneihin. Voidaan siis vaihtaa tarvittaessa meiltä kotoa jo löytyviä suulakkeita tilalle tai ostaa tarpeen mukaan kokonaan uusi, joka käy sitten molempiin imureihin.

Mieheni haeskeli myös netistä käyttäjäkokemuksia molemmista imureista, ja siellä kävi ilmi että koirankarvat ja ruuanmuruset eivät ole Electroluxille niitä parhaita kohteita. Kyseinen kapine ei siis sovi meille, sillä nehän on juuri ne pahimmat mitä meillä tuolla lattialla pyörii.

Lopputuloksena lähdimme Dyson kourassa kaupasta ulos, ja tuolla se nyt keittiön nurkassa odottaa ahkeraa käyttöä. Toivottavasti on hintansa väärti.

Saatat tykätä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *