Yli puolet naisista ei tiedä omaa kuppikokoaan, oletko sinä yksi heistä?

Tiesitkö, että yli puolet naisista käyttää väärän kokoisia rintaliivejä? Tuoreita tilastoja on niin huonosti saatavilla, etten viitsinyt laittaa tähän mitään tarkkoja lukuja, mutta löytämäni tutkimustilastot kuitenkin vaihtelevat noin 60% – 80% tietämillä.

Lähdin kirjoittamaan aiheesta, sillä lopetellessani imetystä on aika sanoa vihdoinkin hyvästit imetysliiveille ja marssia liivikauppaan. Laadukkaat ja hyvin istuvat rintaliivit ovat itselleni entisenä alusvaatemyyjänä elinehto. Tiedän kuitenkin, että niin moni ystävänikin kiroilee epäsopivien liivien kanssa ja vieläpä ihan turhaan.

Olkaimet valuvat, liivit nousevat selästä ylös, rinnat pursuavat ulos kupeista. Kuulostaako tutulta? Hyvien liivien tulisi tukea ja näyttää sekä tuntua hyvältä. Pahimmillaan huonot liivit aiheuttavat vakavia ongelmia niska- ja hartiaseudulle etenkin isorintaisemmilla naisilla. Tiedät ostaneesi hyvät liivit, jos et päivän aikana edes huomaa niiden olemassaoloa.

Useimmiten itse myyjänä ollessani törmäsin siihen ilmiöön, että naiset käyttivät liian suurta ympärystä ja pientä kuppia, vaikka luulivat käyttävänsä sopivan kokoisia liivejä. Kun ympärys pienenee, kuppikoko kasvaa, ja toisinpäin. Yleensä lopputulema olikin se, että asiakas lähti liikkeestä pienemmällä rinnanympäryksellä ja suuremmalla kuppikoolla varustetuilla uusilla sopivilla rintaliiveillä.

Tässä muutamia vinkkejä liivien ostoon:

 • Käänny myyjän puoleen ostoksilla. Jos et ole koskaan selvittänyt oikeaa kokoasi, tee se viimeistään nyt. Myös suurten painonmuutosten ja raskauden jälkeen on syytä mittauttaa kokosi uudelleen.
 • Jos liivit nousevat takaa, on ympärysmitta liian suuri.
 • Liivien keskiosan tulisi olla rintalastaasi varten, ihon ja liivien väliin ei tulisi jäädä rakoa.
 • ”Tuplatissi” –efekti tarkoittaa liian pieniä kuppeja.
 • Ympärysmitta on sopiva, kun ihon ja liivien väliin mahtuu muutama sormi hakasen ollessa uloimmassa hakasessa. Liiveissä on elastaania, joka kuluu käytössä. Tämän takia niissä on hyvä olla säätövaraa.

Haluankin haastaa nyt jokaisen teistä lukijoista mittaamaan oman kokonne viimeistään seuraavilla liiviostoksilla! Mielelläni kuulen myös mittausreissun tuloksia. Vaihtuiko koko paljonkin siitä mitä olit ennen käyttänyt vai lähditkö liikkeestä samankokoisilla liiveillä kun aina ennenkin?

Tästä tulikin vielä mieleeni, että lempikaupallani Changella näyttäisi olevan Black Friday 26.-30.11., jolloin saat kaikista tuotteista -40% alennusta, joten kannattaa käydä kurkkaamassa! Vinkkinä pienikokoisille, että Changen ympärysmitat lähtevät mallikohtaisesti jo alkaen koosta 60!

Saatat tykätä myös näistä

10 kommenttia

 1. Ooh! Kiitos tuosta Change-vinkistä! Olisi mennyt multa muuten ohi. Ja tykkään myös tästä sun blogista, ja vaikka aina aiheet ei läheltä omaa elämääni liippaakaan, niin tykkään silti sun kirjoitustyylistä ja jutuista! Keep up the good work <3

  1. Oleppas hyvä! Harmi että pääsen itse ostoksille vasta vähän myöhemmin, joten toi huipputarjous menee multa ohi. Synttärilahjaksi saatu lahjakortti jo polttelee taskussa! 🙂

   Ja kiitos palautteesta, se merkitsee mielettömän paljon! <3

 2. Hehh, just viime viikolla kävin liiviostoksilla ensimmäistä kertaa imetyksen lopettamisen jälkeen. Oli kyllä hölmö olo, kun ei ollut hajuakaan, mikähän nykyinen koko voisi olla kaikkien muodon(lue: muotojen)muutosten jälkeen. Niinpä kasasin sovituskoppiin mukaani liivejä varmaan viittä eri kokoa 😀 Mutta löysin sopivat ja istuvat!

 3. Käytin pitkään perus Hemojen ja Lindexien rintaliivejä kokolapuilla 75 DD, kun isompaa kuppia ei ympärysmitalleni löytynyt. Ensimmäisen liivikauppareissun teinkin sitten raskausaikana imetysliivien takia, ja mukaan tarttui 80 J. Siis aika järkyttävän paljon isompi kuppi!!! Toki myös istuvampi. Vaikka raskauskin muuttaa rintoja eivätkä ne koskaan palaa odotuksen jälkeen ennalleen, niin edelleen pyöritään aivan eri mitoissa kuin mitä ostamani 75 DD:t olivat. Ympärysmitta on tosiaan pienentynyt ja kuppikoko kasvanut. Vaikka liivikaupoissa on aika kallista, niin kyllä sen hinnan vaan päällään huomaa. Enkä enää palaa markettiliiveihin.

  1. Sama juttu! Muistaakseni käytin ”sitä perus 75C:tä” ennen myyjähommia, ja siitähän koko vaihtuikin sitten 65E:n ihan heittämällä. Jo pelkästään pienen ympäryksen vuoksi ostan liivit erikoisliikkeestä, mutta tuskin palaisin markettiliiveihin vaikka laajentaisivatkin kokovalikoimaansa.

 4. Jee, ihanaa että säkin oot erikoistunut rintaliivikokojen oikeaoppiseen maailmaan! 😀 Alusvaatevastaavana myöskin tämä lämmittää myös mun sydäntä! Itsekin käytin ennen jotain perus 75A-76B kokoa mutta nyt se koko on vakiintunut kanssa 65C:hen.

  Mäkin oon ostanut liivejä joskus changesta, mutta tietty nyt kun oon Cubuksella töissä niin tulee ostettua rintsikat sieltä 🙂 Meillä on mun mielestä kyllä ihan hyvälaatuisia rintsikoita ja kokoja löytyy 65-90 ympäryksellä myös G-kuppiin asti. (Pieni mainospuhe tähän väliin, haha)

  Se piti vielä mainita, että liivien elastisuuskaan ei muuten katoa hetkessä kunhan muistaa pestä ilman huuhteluainetta ja tietysti pesupussissa 🙂

  Hyvä kirjoitus! Tosi luontevasti oot päässy mukaan bloggaamisen maailmaan. Mäkin oon kirjoittanut useampiakin blogeja nuorempana mutta sillon ei jaksanut panostaa siihen laatuun ihan samalla tavalla.. 😀 Ehkä joskus vois vielä harkita tämmöstä järkevämmänki blogin kirjoittamista.

  1. Kiitos ihanasta palautteesta! Ja tosi hyvä huomio noi pesuohjeet, joskus asiat on itselle niin selviä ettei niitä muista huomioida. Ja omista myyjävuosista on jo jokunen vuosi vierähtänyt. 😉

   Kiva ensinnäkin huomata, että aihe herättää selvästi keskustelua, ja että jollain muullakin on nämä asiat lähellä sydäntä! (Eikä vain kirjaimellisesti, heh.)

   Ton mainospuheen jälkeen saatan joutua pyörtämään puheeni ja jossain vaiheessa testaamaan myös Cubuksen liivit. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *