10-kohdan TO DO –lista ennen joulua

Jouluaattoon on enää viikko aikaa, siis tasan yksi viikko. Koko vuosi on mennyt vauhdilla, ja etenkin tämä loppuvuosi. Lumettomasta ja leudosta talvesta johtuen tuntuu, että oltaisiin vielä syksyssä.

Koska sain eilen viimeisenkin tentin koulun osalta päätökseen, niin oma joululomani alkoi virallisesti tänään. Kokosin itselleni kymmenen kohdan To do  –listan asioista, mitä pitää saada hoidettua ennen joulua. Ehkäpä tästä on apua jollekin muullekin.

1. Hae kuusi. Vaikka meillähän on ollut kotona kuusi olohuoneessa jo toista viikkoa, niin joulunviettoon lähdemme kuitenkin äitini luokse, ja sinne haetaan ihan oikea kuusi. Perinteisesti viimetipassa, katsotaan mitä vielä löydetään, kun päästään kaupoille.

20151204_184731

2. Käy katsomassa Star Wars. Kyllä, tämä kuuluu olennaisesti tänä vuonna meidän joulun aloitukseen. Leffaliput on varattu lauantaille, joten spoilerit pysyköön siihen asti kaukana.

3. Hanki kinkku. Olen tänäkin vuonna osallistunut lukuisiin kinkkuarvontoihin, mutta siihen ei uskalla luottaa, että onni osuisi omalle kohdalle. Harmillisesti niistä myös yleensä ilmoitetaan voittaja niin myöhään, että kinkku tulee hankittua ennen sitä joka tapauksessa.

4. Käy ostamassa viimeiset lahjat. Tärkeimmät lahjoista on jo hankittuna, mutta muutama pieni lahja vielä puuttuu. Taas tänäkin vuonna koiran lahja jäi viimeiseksi, saa nähdä onko lelukaupassa enää mitään kivaa jäljellä. Pieni, vihreä ja vinkuva konna on ollut tähän mennessä paras lahja ever.

5. Paketoi lahjat. Puuha, joka jakaa ihmiset kahteen kastiin. Toiset vihaa ja toiset rakastaa. Minä kuulun jälkimmäiseen. Rauhallinen ilta, lasi glögiä tai viiniä ja lahjojen paketointia.

20151210_200433

6. Leivo piparit. Yksi satsi on jo tälle vuodelle tehty tänne kotiin, mutta jouluksi on tietenkin tehtävä ihan tuoreet piparit. Se on yksi niistä parhaista asioista, joka tuo sitä joulun tuntua kotiin ennen joulua.

20151206_194057

7. Tee laatikot. Peruna-, porkkana- ja lanttulaatikko, muita ei tarvita. Ennen en ollut juurikaan muiden kuin perunalaatikon ystävä, mutta viimevuosina porkkana- ja lanttulaatikko on maistuneet jopa paremmin.

8. Hanki joulun ruuat ja juomat, siinä vasta muuten onkin työmaata. Kassitolkulla tavaraa muutamaksi päiväksi, huh.

9. Hoida pikasiivous. Mitään suurempaa siivousta ei jouluksi(kaan) tarvita, vaikka onhan se tietty hyvä tekosyy suursiivoukseen. Mielestäni joulussa on kuitenkin liikaa muutakin hommaa, joten kevyt siivous riittää. Se kuuluisa Marttojen (?) heitto elää aina vaan ”Kaappeja ei tarvitse siivota joulusiivouksen yhteydessä, ellet meinaa viettää jouluasi kaapissa.” Tai jotakin sinne päin. 😉

10. Rentoudu! Joulu on sitä vuoden parasta aikaa, kun saadaan porukka kasaan ja kenelläkään ei pitäisi olla mikään kiire mihinkään. Hoida siis kaikki valmistelut hyvissä ajoin ilman kiirettä ja stressiä, ja jos joku asia jää hoitamatta niin jääkööt. Glögilasi käteen ja jalat ylös.

2015-12-17 20.42.56

Missä vaiheessa teidän jouluvalmistelut on, oletteko ehtineet jo aloittaa?

Tämä on muuten todennäköisesti viimeinen blogipostaus ennen joulua, joten toivotan kaikille lukijoille rauhaisaa joulunaikaa! 🙂

Saatat tykätä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *