10 tavoitetta vuodelle 2016

Nyt kun seuraava vuosi on aivan nurkan takana, on tullut mietittyä kaikenlaisia odotuksia ja tavoitteita ensi vuodelle.

Perinteisesti en ole tehnyt uuden vuoden lupauksia, sillä jostain syystä miellän ne sellaisina höpöhöpö-lupauksina, jotka rikotaan sitten viikon päästä. Sen sijaan ihmisellä tulisi aina olla tavoitteita, sillä unelmia ei voi saavuttaa ilman niitä. Tavoitteellisuus johtaa yleensä tuloksiin.

Listasin alle 10 omaa tavoitettani ensi vuodelle:

1. Riittävästi laatuaikaa perheen kanssa. Ei se määrä, vaan se laatu. Nyt kun palaan tammikuussa takaisin työelämään, tulee yhteinen aika perheen kanssa merkittävästi vähenemään. Pitää yrittää muistaa ottaa kaikki ilo irti niistä pienistäkin hetkistä, vaikka kiire ja väsymys painaisi päälle.

2. Tehokas opiskelu. Töihin palaamisesta huolimatta olisi tarkoituksena jatkaa opiskeluja niin tehokkaasti kun suinkin vaan pystyn. Olisi kaikkien etu, jos saisin opinnot suoritettua mahdollisimman nopeasti pois alta.

3. Henkinen ja fyysinen jaksaminen. Omaa itseä ei saa kaikessa tässä tavoitteellisuudessa unohtaa, joten omasta hyvinvoinnista on huolehdittava jotta jaksaa räpiköidä eteenpäin. Kaikesta tehokkuudesta huolimatta pitää siis muistaa myös levätä ja pitää kroppa terveenä.

4. Ammatillinen kehittyminen. Tämä tulee minulle toisaalta väistämättä, sillä paluuta entisiin työtehtäviini ei enää ole. Joudun todennäköisesti johonkin täysin uusiin hommiin, ja sitä pitää vain osata käyttää voimavarana. Kaiken uuden oppiminen on aina hyvästä.

5. Blogiin uusi ulkoasu. Kun vain taloudellinen tilanne tästä taas tasoittuu, niin tarkoituksena olisi pistää vihdoinkin blogin ulkoasu uusiksi. Hyvää kannattaa aina odottaa.

6. Kuvankäsittelytaidot. En omaa juurikaan kokemusta kuvien käsittelystä, mutta olisi kiinnostavaa oppia edes perusjuttuja aiheesta. Jatkossa se meinaisi myös blogin puolelle laadukkaampia kuvia, joka ei olisi ollenkaan huono juttu.

7. Kuvaaminen. Kuvien käsittelyn ohella olisi kiva oppia myös kameran käyttöä. Tähän mennessä kaikki kuvat on tullut napsittua puhelimella, ja kiitos hyvän kameran luurissani, osa niistä on ihan onnistuneitakin. Joskus olisi kuitenkin hienoa osata ottaa ihan kunnollisia kuvia, oikealla kameralla.

8. Rahan säästäminen. Ikuisuusprojekti. Tuntuu siltä, että joka kerta kun saa jotakin säästöön, niin tulee joku kallis meno joka vie kaikki säästöt ja pahimmillaan aiheuttaa vielä velkaantumista, jos sitä ei ole varaa maksaa kerralla. Esimerkiksi auton remontit on hyvä esimerkki, niistä kun harvoin pääsee alle viiden sadan (joka siis on vielä ”halpa”).

9. Vaatekaapin päivittäminen. Ei ehkä sovi siihen säästämiseen, mutta… Nyt on käynyt niin, että siistikuntoiset ja hyvännäköiset vaatteet alkavat kuolla sukupuuttoon kaapissani, joten asialle on tehtävä jotakin. Mutta jos kuitenkin tätä projektia tekisi pikkuhiljaa, niin ei kävisi liikaa lompakon päälle.

10. Parisuhteen ylläpitäminen. Tiedän, tästä oli puhetta jo heti tuolla ensimmäisessä, mutta ajattelin että tämä ansaitsee omansa. Alunperin tämän paikalla oli kodin säilytysjärjestelmien parantaminen, arvaa kumpi voitti? Nimittäin toimiva parisuhde on ehkä kultaakin tärkeämpi asia. Ensi vuosi tulee olemaan täynnä kiirettä ja sellaista arkea, jota ei ole ennen koettu. Puolisoni, lupaan säästää sinulle ihan kahdenkeskeistä aikaa.

Katsotaan vuoden päästä, mitkä tavoitteet saavutettiin ja missä jäätiin puolitiehen.

Onko teillä ollut tapana tehdä uuden vuoden lupauksia tai muita vastaavanlaisia tavoitteita? Kirjoittakaa niistä kommentteihin tai linkatkaa omaan vastaavanlaiseen postaukseenne!

Hyvää uutta vuotta! 🙂

 

Saatat tykätä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *