Kauden klassikot ja pari uutta tuttavuutta

Meillä on perinteisesti aloitettu glögikausi itsenäisyyspäivänä. Muistan tosin muutaman poikkeusvuoden, kun ollaan korkattu glögipullo jo allekirjoittaneen syntymäpäivänä marraskuun alussa.

Tänä vuonna otettiin varaslähtö ja kilisteltiin anopin kanssa glögilaseja jo eilen. Lasiin päätyi tuliaisiksi viemämme Loimu-glögi, joka on meidän perheessä ollut jokavuotinen klassikko. Sitä on pakko ostaa joka joulu vähintään se yksi pullo. Sekä pullon ulkoasu että maku muuttuu joka vuosi, ja onkin aina jännittävää maistaa miltä se juuri sinä vuonna maistuukaan. Suosittelen kokeilemaan, jos et ole sitä vielä kokeillut! Sen verran voisin siitä vielä mainita, että koska voltteja löytyy siitä jo valmiiksi ihan reippaasti, niin en suosittele terästämään. Saattoi käydä joku joulu vahingossa niin, että sinne lorautettiin vähän lisäterästettä, kun muistettiin sen olevan paljon miedompaa, ja hupsista heijaa…

Tänään oli tarkoitus testata paljon kohuttu uutuus-glögi Glöet, joka on kuohuviinin ja glögin sekoitus. Pettymyksekseni sain kuitenkin Alkosta kuulla, ettei sitä ole Alkossa vielä lainkaan, eikä välttämättä meidän lähi-Alkoon ole edes tulossakaan. Täytynee siis raahautua Helsingin keskustaan, luulisi sieltä löytyvän lähempänä joulua. Pakkohan se on päästä testaamaan!

Koska Glöet jäi vain haaveeksi, niin tänään glögilasiin päätyi aina varma valinta, mehuglögi vodkalla terästettynä. Tarjottavaksi leivoin kauden klassikoita, pipareita ja joulutorttuja. Ja koska meidän perheessä suurempi suosio on kuitenkin suolaisilla leivonnaisilla, niin päätin kokeilla jotain uutta sillä rintamalla.

Löysin reseptin parmesaanipipareille, jotka pääsivät tänään testiin. Reseptin pipareille löydät täältä. Suosittelen kokeilemaan näitäkin, sillä ovat kyllä tosi hyviä naposteltavia! Pipareiden tekeminen oli tosi helppoa, ja esimerkiksi joulunpyhiä ajatellen niissä on se hyvä puoli, että ne voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Ainut miinus on se, että parmesaanijuusto on aika hyvissä hinnoissa, eli mitään kovin edullisia eivät nämä piparit ole.

2015-12-06 20.27.38

Lopuksi vielä yksi hyvin hämmentävä uutuus, joka pääsi kokeiluun jo muutama päivä sitten. Mieheni bongasi kauppareissulla Kopparbergin siiderisorbetin, jota oli kaikessa outoudessaan pakko kokeilla. Makuja oli kaksi, meidän ostamamme seljankukka-lime ja jos en väärin muista niin toinen oli mansikka-lime. Päädyimme ensimmäiseen vaihtoehtoon, sillä mansikka kuulosti kovin makealta.

Tuo juomapakkaus pistettiin siis pakastimeen 8h ennen nauttimista, ja nautittiin sitten sorbetin muodossa. Sorbetin makua on vaikea kuvailla, mutta olisin kaivannut itse enemmän raikkaampaa limen makua ”juomaan”. Toisaalta siiderit eivät ole olleet viimevuosina enää minun juttuni muutenkaan, joten ehkäpä jonkun siideri-ihmisen kannattaa tämä kummallisuus kurkata.

2015-12-06 20.28.48

En tiedä oliko tuote juuri tullut kauppoihin, mutta sen verran tyrkyllä se siinä oli, että sellaisen käsityksen siitä sai. Jos näin on, niin kummastelen kyllä suuresti lanseerausajankohtaa. Tämä juoma sopisi varmasti makeista siidereistä tykkäävälle hyvin kuumaan kesäpäivään, eikä niinkään talven keskelle.

Minkälaisia herkkuja teidän joulukauteen kuuluu? Kommentteihin saa mielellään kertoa omia hyväksi todettuja suolaisia reseptejä. 🙂

 

Saatat tykätä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *