Kirotut kuusenkynttilät

Saatiin sitten ensimmäinen joulukatastrofi aikaiseksi. Onhan se sentään jo toinen päivä joulukuuta, että oli jo aikakin.

Meillä kasattiin eilen illalla kuusi valmiiksi, ja koska homma venyi illalla hieman myöhään, niin tänään oli sitten tarkoitus jatkaa puuhastelua. Olin ostanut Airamin perinteiset kuusenkynttilävalot, sillä meillä on kotonakin aina ollut sellaiset. Mieheni ehdotti jo kuusiostoksilla ollessamme sellaisia pieniä ledivaloja, jotka oli vielä mitoitettu 180cm kuuseen sopivaksi. Idea oli hyvä, mutta sivuutin sen silti täysin, koska perinteiset kynttilävalot kimmelsivät mielessäni.

20151202_194351-1

Tänään aloin sitten virittämään valoja kuuseen. Jossain vaiheessa huomasin yhden lampuista olevan rikki ja kädessäni oli pieniä haavoja. Lampusta puuttui iso pala, joten aloin etsimään puuttuvaa palasta, joka löytyikin sitten kuusen vieressä olleelta koiran pediltä. Pala ei tietenkään ollut siinä kokonaisena, vaan pieninä sirpaleina. Jes. Tämähän tästä vielä puuttuikin. Koira hääräsi tietenkin hämmentyneenä siinä ympärillä, joten ei auttanut kun kantaa peti suoraan kylpyhuoneeseen odottamaan puhdistusta.

20151202_183938

Mieheni tarjoutui irrottamaan rikkoutuneen lampun kynttilästä. Paketissa tuli vaihtolamppu, joten ei tarvinnut edes lähteä kauppaan hakemaan uutta. Kuinkas ollakaan, lamppu rikkoutui tuossa irrottamisoperaatiossa täysin. Pieniä lasinsiruja oli pitkin olohuoneen lattiaa ja lamppu pirstaloitui niin pahasti ettei kantaa saanut sieltä irti lainkaan. Myös kynttilän pidike rikkoutui operaatiossa.

20151202_185939

Itseltäni meni tässä säätämisessä kokonaan maku kyseisiin kynttilöihin, mutta mieheni oli alkanut ne kuusessa nähdessään pikkuhiljaa lämpeämään idealle perinteisistä kynttilävaloista. En tiedä minkälaisiin valoihin seuraavaksi tässä vielä päädytään, mutta ainakin ne tulevat olemaan ledivaloja, missä ei ole rikkoutuvia lasiosia. Onneksi ne eivät menneet rikki pojan käsittelyssä.

Minkälaisia valoja teidän kuusessa käytetään? Entä osaako joku sanoa miten monen ledivalon sarja sopii noin 180cm pitkään kuuseen?

 

Saatat tykätä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *