Perjantain ruokamoka ja kuusenkynttilä-follow-up

Tänään oli tarkoitus olla perjantain kunniaksi oikein touhupäivä. Pyykkiä on taas päässyt kertymään ihan kiitettävästi, ja pojan kalapyöryköihin tarkoitettu sei on kuumotellut pakkasessa jo viikon verran. Taktisesti olin ajatellut paistaa kalapullien jälkeen pipareita, niin koko kämppä ei haisisi kalalta vaan ihanalta joululta.

Noh, ne ”helpot ja nopeat kalapyörykät” oli kyllä ihan jotain muuta. Koko pyörykkätaikina ei meinannut mahtua sauvasekoittimen silppuriosaan, joten päätin pistää taikinan tehosekoittimeen. Siellä taikina lähinnä jumahti vaan paikalleen eikä silppuuntunut, mutta tulipahan sekin sotkettua. Lopulta jouduin silppuamaan raaka-aineet ensin monessa osassa, ja sitten yhdistämään ne ja lopuksi vedin kaiken vaan sauvasekottimella sileäksi.

20151204_133446

Koitin ensin paistaa pallerot ohjeen mukaan pannulla, mutta se oli sekä hidasta, että melkoista sotkemista kun en ollut pyöritellyt niitä valmiiksi. Suunnitelma B pääsi toteutukseen kun päätin pistää pyörykät uuniin. Taikina oli liian vetelää tehdäkseen siitä kunnollisia pyöryköitä, joten pyöryköiden tekeminen oli lähinnä taikinakasojen lätkimistä uunipellille.  Lopputulos oli hieman sitkeä ja kumimainen kasa, joka maistui etäisesti kalalle. Että siitä sitten pojalle sapuskaa.

20151204_135401

Ai niin, ja ne piparit. Ne jäikin sitten leipomatta, kun tuo koko projekti vei ihan liian kauan aikaa. Huomenna on onneksi uusi päivä.

Sitten vähän päivitystä meidän kuusen osalta. (Jos et ole lukenut meidän valokatastrofista, niin voit lukea sen täältä.) Käytiin ostamassa uudet valot, päädyttiin sitten kuitenkin kynttilämallisiin valoihin. Tällä kertaa ne ovat kuitenkin LED-valot eikä pääse niin helposti rikkoutumaan. Pohdittiin kirkkaan ja samean lampun välillä ja päädyttiin tuohon sameampaan, siinä valo on vähän pehmeämpi ja toisaalta se tuo perinteisiin valoihin hieman toisenlaista fiilistä.

20151204_191002

20151204_184731

Siinäpä olisi nyt kuusi koko komeudessaan. Vaikken olekaan tottunut käyttämään palloja kuusenkoristeena, niin oikeastaan siitä tuli silti aika kiva. Halusin pitää myös ilmeen tarpeeksi simppelinä, joten ne omatekemät koristeet taannoisesta DIY-postauksesta jäikin sellaisenaan koristamaan meidän hyllynpäällistä.

Tänään ja huomenna olisi tarkoitus testata vähän uudenlaisia herkkuja, eli herkkupäivitystä siis luvassa aikaisintaan sunnuntaina!

Rauhaisaa itsenäisyyspäivää. 🙂

Saatat tykätä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *