Pienet teot, joilla on suuri merkitys

Tänään lähti pojan pieneksi jäänyt turvakaukalo eteenpäin uuteen kotiin. Kaukalo meni Järvenpään perhekuntoutuskeskukseen, ja siitä tuli niin hyvä mieli että tuli melkein itku.

Itsehän en voi asiasta sinänsä ottaa kunniaa, sillä olin vain laittanut Annetaan ilmoituksen Tori.fi:n ilmoituspalstalle, ja tuolta keskuksesta oltiin minuun yhteydessä. Jollain tavalla jopa harmittaa, etten tajunnut itse aikaisemmin tarjota kaukaloa mihinkään tämän tyyppiseen paikkaan.

En ole tänä vuonna osallistunut juuri mihinkään hyväntekeväisyystekoihin, vaikka se on käynyt monta kertaa mielessäkin. Vanhoja vaatteita olin jo viittä vaille roudaamassa pakolaisille, mutta koska en tarpeeksi läheltä löytänyt mitään keräystä eikä täällä ollut silloin vielä vastaanottokeskusta, niin vaatteet päätyivät UFF:lle. Laiskuus siis voitti.

Nyt kun joulu lähenee, niin Joulupuu-keräyksiä järjestetään taas ympäriinsä. Olen osallistunut tällaiseen keräykseen monena vuonna aikaisemminkin, ja päätin tehdä sen nyt myös tänä vuonna. Keräyksessä ostetaan joululahja jollekin vähäosaiselle lapselle tai nuorelle. Ainakin aiemmin keräys on tapahtunut niin, että puusta on otettu lappu johon on kirjoitettu sukupuoli ja ikä (esim. ”tyttö, 15v”) jonka avulla voit käydä ostamassa haluamasi joululahjan kyseiselle lapselle tai nuorelle ja palauttaa sen paketoituna keräykseen. Lahjan ei tarvitse olla kallis, mutta se ilahduttaa varmasti lahjan saajaa.

Kuulemma useimmat eläinkaupat ja eläinsuojeluyhdistykset ottavat vastaan eläinten tarvikkeita ja ruokaa, sekä vanhoja pyyhkeitä ja lakanoita kodittomille eläimille. Voisin tehdä inventaarion kotona ja toimittaa pienen paketin eläimille, jotka niitä oikeasti tarvitsee. Ja huomaa, että tällaiseen keräykseen et edes tarvitse rahallista panostusta, jos omat rahasi ovat vähissä mutta nurkissa pyörii tarpeetonta tavaraa.

Haastankin kaikki lukijat pistämään hyvän kiertämään, ja tekemään jonkin tällaisen hyvän teon tuntemattomalle nyt näin joulun alla.

Ps. Jos edellä olleet ideat ei sytyttäneet, niin esimerkiksi Hope Ry ja ensi- ja turvakodit ottavat vastaan mm. lastenvaatteita ja leluja. Internet on myös pullollaan ideoita, jos tuntuu ettei nämäkään ole sinun heiniäsi.

Sitten vaan tekemään maailmasta edes vähän parempi paikka! 🙂

 

Saatat tykätä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *