Pukin tuomiset ja muita joulun kuulumisia

Se olisi joulu sitten meidän perheen osalta aikalailla paketissa. Koristeet toki otetaan perinteen mukaan pois vasta Loppiaisena, mutta muilta osin joulu alkaa olla jo taakse jäänyttä aikaa, kuten varmaan suurimmalla osalla muillakin.

Joulu sujui aikalailla suunnitelmien mukaan, eli siis rauhallisesti ja ilman stressiä. Äitini oli lomalla koko joulua edeltävän viikon, joten ehdittiin hyvin laittaa kaikki valmiiksi ilman kiirettä. Kuusi löytyi tänä vuonna ihmeellisen kivuttomasti, ja lahjat oli hankittu jo hyvissä ajoin.

Edes mitään katastrofia ei päässyt sattumaan. Pahin oli varmaan se kun poika ehti aattona kaataa koiran juomakupin päällensä ja kasteli vaatteensa täysin. Tyyppi ei ollut siitä itse moksiskaan, joten tonttupuku pääsi narulle kuivumaan ja meno jatkui.

20151224_164419

Kuusen poika osasi jättää hyvin rauhaan, mikä oli aika suuri helpotus. Toki olihan sitä kummallisuutta tuijoteltu jo kotona monta viikkoa, niin ei se ehkä enää ollut kovin jännittävä juttu.

Jostain syystä tänä vuonna syötiin ja juotiin ennätysvähän. Aattona toki hankittiin koko vuoden pahin ähky, mutta suurin osa ns. ylimääräisistä syömisistä jäi ihan minimiin. Samoin perinteinen viinin tissuttelu jäi jostain syystä melkeen kokonaan väliin, kun ei vaan tehnyt mieli. Mutta ei kai sitä aina teekkään?

20151222_203106

Tämän joulun suuri löytö oli itselleni ihan upouusi artisti Spotifystä, jazz-pianisti ja –laulaja Diana Krall. Nainen on kerännyt kyllä itselleen melkoisen listan meriittejä, mutta omasta sivistyksestäni oli jäänyt kokonaan huomiotta. Dianan joululevyä fiilisteltiin muutamaan otteeseen, ja jos et ole jo ihan kyllääntynyt joululauluihin, niin suosittelen kuuntelemaan tai laittamaan seuraavan joulun soittolistalle.

Kuva: open.spotify.com
Kuva: open.spotify.com

Pukki oli taas tänäkin vuonna anteliaalla päällä. Sain oikeastaan kaikkea mitä toivoin ja ylimääräistäkin, joten en olisi voinut enempää toivoa. Kiitos kaikille pukin pikku apureille!

Seuraavaksi katse kohti uutta vuotta ja uusia haasteita! 🙂

Saatat tykätä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *