Keksit, jotka viedään käsistä

Poikani ensimmäinen syntymäpäivä lähestyy kovaa vauhtia. Aloitin tarjoilujen miettimisen jo hyvissä ajoin, sillä on paljon helpompaa jos kaikki ei kasaannu sitten viimeiselle viikolle.

Tällä kertaa ajattelin kokeilla jotain mitä en ole aikaisemmin tarjoillut. Jostain sain mieleeni keksit, joita eräs ystäväpariskuntamme tarjoili tupareissaan jokunen vuosi takaperin. He olivat saaneet keksiainekset lahjaksi purkissa yhteiseltä ystävältämme, jolta pyysinkin reseptin heti tupareiden jälkeen. Jostain syystä en vaan saanut koskaan aikaiseksi leipoa näitä.

Ajattelin ensin keksien olleen täysi farssi, sillä lopputulos oli makua ja ulkonäköä myöten jotain ihan muuta, kun mitä muistelin. Hyviä, mutta mielestäni erilaisia.

Tein niistä myös ihan liian isoja kasoja pellille, joten useimmista niistä tuli aivan valtavia. Tämä siitäkin huolimatta, että olen kuitenkin jokusen keksisatsin pyöräyttänyt ennenkin.

Mieheni nappasi muutaman keksin mukaansa ohi mennessään. Ja sitten vielä muutaman, ja lopulta koko rasian. Ehkäpä tämä resepti on siis tarpeeksi hyvä jaettavaksi.

Tässäpä teille resepti, josta tuli noin 2,5 pellillistä jättikeksejä. Reseptin voit halutessasi siis hyvin puolittaa.

HERKKUKEKSIT

300g voita tai margariinia

2 munaa

2,5 dl sokeria

2,5 dl fariinisokeria

2 tl vaniljasokeria

4 dl vehnäjauhoja

2,5 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

½ tl suolaa

2,5 dl suklaata (itse hienonsin levyllisen tummaa suklaata)

2,5 dl (n. 1pss) ranskanpastilleja

  1. Hienonna suklaa pieniksi muruiksi.
  2. Sulata voi tai margariini ja vatkaa sokerin ja fariinisokerin kanssa vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat. (Itse en saanut niitä vaahtoutumaan, ennen kun sekotin munat joukkoon vatkaimella.)
  3. Sekoita kaikki loput kuivat aineet keskenään, myös suklaa ja ranskanpastillit.
  4. Sekoita kuivat aineet taikinaan vähän kerrallaan, lastalla sekoittaen.
  5. Nostele taikinasta ruokalusikalla (tai teelusikalla, jos haluat pienempiä) pieniä kasoja pellille, ja jätä hyvin leviämisvaraa.
  6. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. (Itse paistoin 175 asteessa kiertoilmalla, ja 10min oli ihan max, kannattaa siis tarkkailla miltä ne näyttää..)

Vielä jää nähtäväksi, löytävätkö nämä keksit tiensä tarjoilupöytään.

Kertokaahan mielipiteenne, jos innostutte leipomaan! 🙂

Saatat tykätä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *