Tutustumista päiväkotiin

Kävin eilen pojan kanssa tutustumassa päiväkotiin. Pojalle se oli sikäli tuttu paikka, että hän on ollut siellä maksullisessa hoidossa jo kerran aikaisemminkin.

Nyt hiihtolomaviikolla siellä oli hieman normaalia hiljaisempaa, ja valitettavasti myös osittain sen takia meidän käynti jäi vähän lyhyeksi. Itse sain kuitenkin selvitettyä kaiken oleellisen, ja lapsi varmasti tottuu siellä kuitenkin aika nopeasti olemaan. Toivottavasti.

Saavuimme sinne juuri välipala-aikaan, joten pääsin heti lasten keskelle pöydän ääreen täyttelemään kaikenlaisia papereita. En ole aikaisemmin suhtautunut tähän päivähoitoasiaan kovin tunteellisesti, sillä tilanne nyt vaan on mitä on. Pato meinasi kuitenkin aueta, kun viereisestä pöydästä pieni tyttö tokaisi ”Se on liian pieni tänne.” Mitä siihen voi sanoa? Niinhän se on, ihan auttamatta liian pieni, mutta nyt ei ole muita vaihtoehtoja.

Seuraavaksi kävimme läpi päiväkodin tapoja ja käytäntöjä, ja yritin kertoa pojastamme. ”Kerro pojastasi, ihan kaikki mitä keksit.” Ai kaikki mitä keksin!? Mistähän sitä edes aloittaisi? Yritin miettiä mitkä olisi hoidon kannalta oleellisimpia seikkoja. Osan jutuista olinkin jo kirjoittanut ylös kun lapsi tuotiin ensimmäistä kertaa hoitoon, onneksi se lappu on niillä vielä tallella.

Kyynelkanavat oli jälleen koetuksella, kun hoitaja kysyi ”Miltä susta tuntuu nyt, kun poika menee päiväkotiin?” Olin tosiaan suhtautunut asiaan tähän mennessä melko kylmän rauhallisesti, mutta kyllä sitä nousi pala kurkkuun kun yritin tuohon asiaan vastata. Olen ihan varma, että poika tulee pärjäämään hoidossa hienosti, sillä hän on todella reipas poika. Luotan myös hoitajien ammattitaitoon, joten en ole siinä mielessä yhtään huolissani. Olen myös saanut ns. pehmeän laskun tähän koko hommaan, kun aloitin itse työt jo ennen päivähoidon aloittamista, joten kaikki ei tule tähän samaan rytäkkään. Mutta silti, onhan se nyt iso juttu ja tulee vaikuttamaan koko meidän perheen arkeen. Uskon kuitenkin, että tämä tulee olemaan vain ja ainoastaan hyvä juttu.

Oli hauska huomata, että pojalle oli nimikoitu jo oma lokero valmiiksi. Päiväkotiin voi myös toimittaa kuvia perheestä, joista henkilökunta sitten askartelee kollaasin päiväkodin seinälle lasta varten, mielestäni aivan ihana idea!

Olen alkanut nyt pikkuhiljaa nimikoimaan aina pyykistä tulleita vaatteita, ja eilen kävin hakemassa pojalle kuravaatteet, sillä lapsethan on siellä pihalla lähes säässä kuin säässä.

Tein pientä muistilistaa, mitä päiväkotiin pitäisi viedä:

  • Vaippoja
  • Tutti päikkäreitä varten
  • Valokuvat perheestä
  • Xylitol-pastillit
  • Kuravaatteet
  • Vaihtovaatteet

Ainoa harmituksen aihe on, että emme ehtineet tutustua päiväkotiin yhtään enempää. Alun perin olin niin suunnitellut, että lapsi olisi ollut jopa viikon tai vähintään kolmena päivänä vaikka puoli päivää hoidossa, ja ensimmäisenä päivänä olisin ollut itse mukana. Elämä ja asiat ei kuitenkaan aina mene niin kuin suunnitellaan, joten nyt kävi näin.

Turvallisin mielin kuitenkin luovutan pojan ensi maanantaina päiväkodin hellään huomaan. <3

Minkälaisia kokemuksia teillä on päiväkodin aloittamisesta? Kaikenlaisia vinkkejä otetaan vastaan! 🙂

Saatat tykätä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *