Helppoa ja edullista arkiruokaa: Nyhtöpossu

Olen jo pitkään ollut aikeissa kirjoittaa tästä aiheesta, sillä meidän perheessä nyhtöpossu on melko kuumaa kamaa ruokapöydässä. Tarkoituksena oli kerätä kuvasaldoa nyhtöpossuruuista, joita on kertynyt muodossa jos toisessakin, mutta jostain syystä aina on ollut niin kiire syömään että kuvat on jääneet ottamatta! Tästä tulee siis melko kuvaköyhä postaus, jälleen kerran, mutta yrittäkää kestää.

Välttelin aika pitkään nyhtöpossua eli pulled porkia sen trendikkyyden takia. Jostain syystä aina kun jostain asiasta tulee hitti, saa se minun kiinnostukseni lopahtamaan. Nyt ehkä tuo trendi on vähän laantunut, joten oma kiinnostus kyseistä ruokaa kohti on kasvanut.

Alun perin innostus lähti siitä, että ostin noin 3 kilon palan porsaan niskaa eli kassleria sen halvan kilohinnan takia. Näitä tarjouksia on aina vähän väliä ainakin meidän ruokakaupassa, jolloin kilohinta pyörii noin 4 euron nurkilla. Kolmen kilon palalle tulee siis hintaa noin 12 euroa, ja siitä syö monen monta päivää.

Kassler on melkoisen rasvapitoista, joten ei se mitään terveysruokaa ole, mutta meillä onkin totuttu ihan normaaliin perusruokaan. Terveellisillä lisukkeilla voi myös asiaan vaikuttaa paljon, eikä moista lihamötkälettä tarvitse ostaa edes joka toinen viikko. Syödään sitten jotain muuta terveellistä vastapainoksi!

20160227_103807

Googlettamalla löytyy tälle lihalle monen monta reseptiä, mutta itse valmistan lihan näin:

  • Sekoitetaan loraus öljyä ja lihaliemikuutio, ja hierotaan lihan pintaan. Joskus olen käyttänyt myös grilliöljyä, jos sitä on ollut kaapissa.
  • Päälle pippuria, tarvittaessa suolaa, mutta kannattaa muistaa että sitä on myös lihaliemikuutiossa. Joskus skippaan tuon öljyosion kokonaan ja pistän pelkät mausteet.

En ole mikään mestari marinoimaan ja käytän muutenkin aika hillitysti mausteita, joten nämä toimii mulle. Jos jaksat kikkailla, feel free!

  • Uuniin max 150 astetta, ja mitä pidempään sitä parempi. Itse pidän yleensä vähintään 6 tuntia, joten jos mielit syödä sitä vielä samana päivänä, niin laita uuniin heti aamusta.

20160320_150206

Uunin jälkeen lihan pitäisi olla niin kypsää, että se hajoaa helposti kahdella haarukalla silpuksi. Ja huom, jos et silppua koko lihaa kerralla vaan jätät osan seuraavaan päivään, kannattaa se lämmittää ensin. Sitä kylmää lihapalaa ei saa kovin helpolla silputtua.

Nyhtöpossu on ruokana siitä kiva juttu, että tuosta satsista saa monenmoista erilaista ruokaa. Sitä voi syödä sellaisenaan ranskalaisten, lohkoperunoiden, uunikasvisten, bataattiranskalaisten tai vaikka ihan makaronin kanssa.

20160326_204614

Siitä saa myös mainioita hampurilaisia, pitaleipiä, patonkeja yms. Näissä leipähommeleissa on se kiva juttu, että jos ei jaksa eikä ehdi niin aina voi ostaa niitä esipaistettavia juttuja kaupasta, toimii ihan hyvin niinkin! Jos kuitenkin haluat itse leipoa omat sämpylät, niin hyvä ohje aivan valtavan kokoisiin sämpylöihin löytyy täältä. Sen verran olen muokannut ohjetta, että yleensä olen laittanut puolet jauhoista joko hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja, toimii!

20160229_174207

Kevyempää ruokaa saa kun laittaa sitä vaikka salaattiin. Viimeiset possunjämät olenkin usein laittanut joko salaattiin tai pitsanpäällisiksi, tai sitten lämpimiin leipiin! Tästä saa vaikka mitä kivaa.

Herkullista pääsiäisen jatkoa! 🙂

Saatat tykätä myös näistä

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *