Luuta ja nahkaa

Olen ollut jo pienen tovin kehoni kanssa pienessä kriisissä. Mietin ensin pitkään viitsinkö edes kirjoittaa aiheesta, mutta toisaalta tämä aihe koskee varmasti monia muitakin naisia, joten miksipä ei.

Raskausaikana ja oikeastaan jo ennen sitä aloin miettimään raskauden tuomia muutoksia kehoon ja henkisesti valmistautumaan siihen, ettei se olisi raskauden ja imetyksen jälkeen enää entisensä. Olin aivan varautunut siihen, että raskauden jälkeen minulla on vähintään muutama kilo ylimääräistä, tai edes sellainen pieni pömppömaha. Varauduin siihenkin, että imetyksen jälkeen rinnoista ei ole enää jäljellä kuin tyhjät pussit ja  vatsassa ja reisissä olisi raskausarpia.

Nyt on kulunut kohta vuosi ja neljä kuukautta synnytyksestä ja 5-6 kuukautta imetyksen lopettamisesta, eikä minusta ole enää mitään jäljellä. Tuntuu että kehoni on pelkkää luuta ja nahkaa, vain varjo entisestä. Ennen ihan hyvän rintavarustuksen tilalla on kaksi nahkarukkasta. Vaatteet eivät näytä päälläni hyvältä, ellen pue niitä kerroksittain ja kesävaatteissa kekkuloiminen ahdistaa. Ruokahaluni on edelleen tallella ja entisellään, mutta ilmeisesti kehoni vaan kuluttaa kaiken mitä syön ja ehkä vähän enemmänkin.

On ehkä helppoa sanoa se näin kokematta, mutta olisin ehkä ottanut mieluummin ne pari ylimääräistä kiloa. Muodokas on mielestäni kauniimpaa kuin olla täysin muodoton. Hyvänä puolena voin sanoa sen, että yhden yhtä raskausarpea en saanut, olkoon sillä nyt sitten mitään merkitystä tai ei.

Olen aina ollut hyvin pienikokoinen, mittaa alle 160cm ja paino ei ollut ennen raskautta noussut koskaan yli 43 kilon. En ole koskaan kärsinyt mistään syömishäiriöstä, vaan ilmeisesti minulla on vain hyvät geenit ja vilkas aineenvaihdunta, sillä pystyn syömään todella paljon saamatta yhtään lisäkiloja.

Tiedän, että tässä vaiheessa varmasti moni saattaa ajatella että olen pinnallinen, kun mietin ulkonäköä. Moni varmaan ajattelee myös, että kaikki kehon muutokset kuuluu raskauden jälkeiseen elämään oleellisena osana, eikä niitä pidä hävetä tai harmitella. Siinä olenkin osittain samaa mieltä, mutta toisaalta olen myös sitä mieltä että oman kehonsa kanssa pitää olla sinut ja kaikkien pitää voida hyvin omassa kropassaan.

Näiden ajatusten pohjalta ei varmaan auta muu kun alkaa liikkumaan niin, että kroppa pääsee kehittymään parempaan suuntaan, ja syödä vaan helkkaristi lisää. Lisätään se siis to do –listalle, ja kurkataan joskus myöhemmin onko saatu aikaan mitään tuloksia.

Jos muilla lukijoilla on ollut samankaltaisia ongelmia, ja varsinkin jos olette ne jollain tavalla jo ratkoneet, niin mielelläni kuulen niistä lisää! 🙂

Saatat tykätä myös näistä

2 kommenttia

 1. Moi!
  Kuulostaa kauheelta, mutta ihanaa että jollain muullakin on paino-ongelma päälaellaan 😄
  Mulla tää on vasta ihan tuore päänvaiva (vaikka jo raskausaikanaki lisäkilot tuli Antille eikä mulle 😄), mut meidän neiti onki vasta reilun 10kk. Mä teen fyysistä työtä, ja osittainen töissäkäynti toki vaikuttaa laihtumiseen, mutta paino ei vaan ota tasoittuakseen vaikka töihinpaluusta on jo tovi.
  Eli jos oot löytäny jotain inhimillisiä keinoja painon lisäämiseks, tai edes ylläpitämiseks, ni jaa toki! 👍
  Jatta

  1. Moi Jatta!

   ”Kiva” kuulla että sullakin on samanlainen ongelma! Tai siis ei kiva, mutta tiedät varmaan mitä tarkoitan. 😉

   Jostain syystä tää asia ei ehkä enää häiritse mua ihan yhtä paljon, kun silloin tekstiä kirjoittaessani. En tiedä onko jotain edistystä tapahtunut vai olenko tullut sille asialle vaan sokeaksi. Olen pyrkinyt lisäämään syömistäni ja syömään nimenomaan säännöllisemmin, sekä kiinnittämään huomiota ruuan laatuun. Herkkuja silti unohtamatta! 😀

   Ironista kyllä, tuntuu että nyt juoksuharrastuksen myötä olisi hieman helpottanut. En sitten tiedä johtuuko juurikin siitä että pyrin entistä motivoituneemmin syömään paremmin! Ja ehkä mulla on tullut taas jalkoihin ja pakaroihin jonkinlaista lihasmassaa, joka oli hetken kadoksissa.. 😀

   Pelkona alunperin kyllä oli se, että tehokkaampi urheilu vie multa viimeisetkin rippeet kropasta, mutta ainakaan vielä ei ole käynyt niin..

   Tästä ei ollut sulle varmaan mitään hyötyä, mutta vastasinpas kuitenkin. Tsemppiä painonhallintaan! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *