Huawei Honor 8: Pretty in pink

Tällä kertaa tuleekin vähän erilaista blogipostausta, sillä pitkästä aikaa olen päässyt kokeilemaan uusia laitteita! Pääsin testaamaan Huawein uutta Honor 8 -puhelinta ihanassa Sakura Pink –värissä, ja ajattelin jakaa nyt oman käyttökokemukseni puhelimesta.

Alunperin olin väristä hieman skeptinen, sillä en koe itseäni varsinaisesti vaaleanpunaiseksi tyypiksi, mutta aika nopeasti ihastuin sen tyylikkääseen väriin. Lasinen pinta antaa värille kauniin elävän sävyn ja mielestäni puhelimessa on onnistuttu hienosti välttämään omaan makuun liian imelä baby pink -sävy.

Lasipinta antaa puhelimelle hyvän käsituntuman, mutta tekee puhelimesta myös samalla todella liukkaan. Kannattaa siis harkita suojakuoren hankkimista. Omalle puhelimelle sain erittäin tyylikkään läpinäkyvän takakuoren, jossa on hopeanväriset vahvistukset kulmissa. Kulmien vahvistus on ainakin omille puhelimille tarpeellinen, sillä kaikki aiemmat puhelimet ovat ottaneet osumaa nimenomaan kulmiinsa.

Kokonsa puolesta puhelin on hyvän kokoinen. Näyttö on riittävän suuri (5.2”) mutta mahtuu silti hyvin pienempäänkin käteen, kuten omaani.

Puhelimesta löytyy myös hyvä kamera, josta riittää ominaisuuksia ehkä vähän liikaakin tällaiselle ”peruskäyttäjälle” joka ei osaa kuvien kanssa turhaa kikkailla, mutta sopii siis varmaan vähän vaativampaankin makuun.

Erikoisuutena puhelimessa on kääntöpuolella oleva 3D-sormenjälkilukija ja älypainike, jonka itse koin melko turhaksi ominaisuudeksi. Painikkeella voi hallita sovelluksia ja siihen voi aktivoida erilaisia toimintoja, kuten vaikkapa puheluun vastaamisen. Painikkeeseen osui kuitenkin vahingossa sormi lähes joka käyttökerralla, jonka johdosta näytölle pamahti ilmoitus älynäppäimen aktivoimisesta. En löytänyt laitteen valikoista mahdollisuutta älynäppäimen poiskytkemiseen, mutta voi olla että sellainenkin on mahdollista.

Hauskana ominaisuutena puhelimessa on screenshotit, jotka pystyy ottamaan koputtamalla puhelinta kahdesti esimerkiksi sormen nivelellä. Tämä oli paitsi hauska, myös mielestäni helpompi tapa kuin esimerkiksi kahden näppäimen samanaikaisesti pohjassa pitäminen, kuten nykyisessä Samsungin S6 Edge –puhelimessani.

Olisin myös kaivannut ohjelmien kuvakkeet erillisen valikon taakse, eikä suoraan työpöydälle, mutta tämäkin on varmasti tottumiskysymys.

Loppuun vielä tarkemmat speksit:

  • Käyttöjärjestelmä: Google Android OS v6.0.1 (Marshmallow / EMUI 4.1)
  • Näyttö: 5.2″ IPS kapasitiivinen kosketusnäyttö, 16M väriä, 1080×1920 resoluutio, 423 ppi pikselitiheys
  • Kamera: 2 x 12 mpxl, f/2.2, dual-LED -salama, HDR, Geo-Tagging, kasvojentunnistus, video 1080p@60fps, etukamera 8 mpxl (f/2.4, LED-salama, panoraama)
  • Muisti: 4 Gt RAM-muistia, 64 Gt massamuisti, microSD-muistikorttipaikka (microSDHC/SDXC-tuki 128 Gt asti)
  • Akku: 3000 mAh Li-Po
  • Mitat: 141.6 x 71.2 x 7.8 mm
  • Paino: 153 g
  • Muita ominaisuuksia: sisäänrakennettu GPS-vastaanotin, Glonass, A-GPS, Liiketunnistin, valoisuudentunnistin, kiihtyvyysanturi, Google Search, Google Maps, Gmail, YouTube, Infrapuna, pikalataus, sormenjälkitunnistin, USB Type-C, DTS Sound

Kaiken kaikkiaan Huawei Honor 8 on varmasti nappivalinta uutta puhelinta harkitsevalle, joten jos uuden luurin hankinta on edessä niin suosittelen lämpimästi! 🙂

Saatat tykätä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *