Menovinkki lapsiperheille

Monen muun pääkaupunkiseutulaisen tavoin vietän tällä viikolla talvilomaa. Halusin keksiä jotain vähän erilaista puuhaa pojan kanssa, joten aloin tutkiskelemaan Helsingin kulttuuri- ja tapahtumatarjontaa. Bongasin netistä Helsingin Kaupunginmuseon Lasten kaupungin, jossa kävimme tänään.

Museo sijaitsee Senaatintorin laidalla, ja sinne on vapaa pääsy. Helpot liikenneyhteydet sekä maksuton sisäänpääsy toimivat ainakin itselleni hyvänä houkuttimena. Museon ideana on se, että siellä kaikkeen saa koskea. Historiaa opitaan leikkimällä ja tavaroita tutkimalla, joten se on mielenkiintoinen paikka myös näille pienille, jotka haluaisi kokeilla kaikkia vempeleitä.

Pelkäsin aluksi että vastassa on järkyttävä tungos ja liikaa meteliä, mutta lomaviikosta huolimatta museossa oli riittävästi tilaa liikkua ja suhteellisen rauhallista. En tiedä vaikuttiko tähän todella hienot ulkoilukelit vai sopiva ajankohta päivästä (klo 15-16), mutta en ainakaan valita.

Museosta löytyi mm. laiva jonka ruoria pääsi kääntelemään, hevoskärryt, muutama erilainen leikkinurkkaus ja sitten meidän suosikkihuoneeksi selkeästi noussut Mummola. Huoneeseen mentiin kuten tavalliseen kerrostaloasuntoon, ja se oli tehty täysin vanhanaikaisen mummolan tyyliin. Mummolasta löytyi esimerkiksi mustavalkotelkkari, C-kasettisoitin, pyöritettävä puhelin yms. tavaroita, jotka upposivat hyvin retrotyyliseen sisustukseen.

Kaikki pelot vilkkaan ja uteliaan kaksivuotiaan kanssa kaksin liikkumiseen osoittautuivat Lasten kaupungissa turhiksi, sillä siellä sai pieni tosiaan viilettää kaikessa rauhassa ja tutkia löytämiään tavaroita. Poika tuntui myös tykkäävän paikasta kovasti, vaikka osa huoneista olikin vähän vanhempien lasten makuun.

Ainoa miinus pitää antaa alakerrassa olevan kahvilan tarjonnasta, joka oli suunnattu suurimmaksi osaksi aikuisille. Kahvila oli varusteltu erilaisilla kakkupaloilla ja piirakoilla, jos oikein näin niin aina viinipulloja myöten. Pienimmille lapsille sopivaa purtavaa löytyi todella vähän, joten päädyin ostamaan nälkäiselle pikkusankarille yhden keksin ja pillimehun.

Jos et ole Lasten Kaupungissa vielä käynyt, niin suosittelen piipahtamaan! Lisätietoja löytyy Helsingin Kaupunginmuseon nettisivuilta.

Aurinkoista talvilomaviikon jatkoa kaikille lomalaisille! 🙂

Saatat tykätä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *